Kekliktepe Köyü Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kekliktepe Köyü Forum


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Gençlerin sorunları (2)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Nazlı Tekin
Forum Meleği
Forum Meleği
Nazlı Tekin


Kadın
Mesaj Sayısı : 796
Yaş : 38
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : Satış & Pazarlama
Lakap : Baş Belası
Kayıt tarihi : 03/03/08

Gençlerin sorunları (2) Empty
MesajKonu: Gençlerin sorunları (2)   Gençlerin sorunları (2) EmptyÇarş. Tem. 02 2008, 13:10

Abbas GÜÇLÜ Yazısı...

Herkes gibi gençlerin de sorunları çok. Ama nedense onlar bunun pek farkında değil. Ya da dile getiremiyorlar.
Gençlerle geçen hafta değişik platformlarda uzun uzadıya sorunlarını tartıştık. 60'lı, 70'li, 80'li yılların gençleri gibi isyankâr değiller. Bunda, devlet tarafından özellikle apolitize edilmeleri kadar anne babalarının da payı büyük. Çünkü kendi çektiklerini çocukları da çeksin istemiyorlar. Bu yüzden de ya her şeyin çok uzağında kaldılar ya da verilenle yetinmeyi öğrendiler.
Öyle ki çok zor koşullarda öğrenimlerini sürdürmeye çalışmalarına rağmen, içlerinde hiçbir sorunumuz yok diyenler de var. Ama sabırla dinlediğinizde, konuştuklarında başlarının ağrımayacağına ikna ettiğiniz de madalyonun arka yüzünde bastırılan pek çok sorunun varlığını görebiliyorsunuz.
Peki bu sorunlar ne? İşte üniversiteli gençlerin en önemli sorunlarınız nedir sorusuna verdikleri cevaplardan bazıları:

İşsizlik
Staj yeri bulamama
Barınma
Ulaşım
Üniversitelerin yetersizliği
Hayat pahalılığı
Bursların azlığı
Harçların yüksek olması
Üniversiteye giriş ÖSS
Uygulamaya yönelik eğitimin olmaması
Kitapların pahalı olması
Türban yasağı
Mediko-sosyal tesislerin yetersizliği
Sivil toplum örgütlerinin yeterince güçlü olmaması
Kalitesiz eğitim
Gelecek kaygısı
Aile içi baskı
Spor yapacak tesislerin bulunmaması
Fikirlerin rahatça ifade edilememesi
Yabancı dil

Liseler ne diyor?
Liseli gençliği dinlediğinizde ise en büyük hedefleri ÖSS barajını aşıp üniversiteli olmak. Üniversiteye girdiklerinde her şeyin yoluna gireceğine öylesine inanmışlar ki başka bir şeyi gözleri görmüyor. Oysa üniversite gençliğinin hali ortada.
Gençlerin giderek hemen her konuda duyarsız hale gelmelerinin belki de en önemli nedenlerinden biri de bu. Çalışıyorlar, çabalıyorlar, en zoru başarıyorlar ama her defasında elleri boş kalıyor.
Bugün onların bayramı. Yine onları ne kadar çok sevdiğimizi her vesileyle dile getireceğiz. Ama artık onların boş laflara karınları tok. Bugüne kadar bizim için ne yaptınız ki bundan sonrası için size güvenelim diyorlar.
Hâlâ pek çoğu sandığa gitmeyi düşünmüyor. Ama bu konuda çok katı da değiller. İşte bu aşamada gençleri yakalayacak, onların sorunlarına çözüm üretecek ve onları verdikleri sözlere inandıracak parti ya da partiler sandıkta patlama yapacaktır.
Bu o kadar zor mu? Kesinlikle hayır. Liderlerin tek başına bu işi başarmaları olanaksız. Üstelik bu konuda zamanları da yok. Gençlerin güvenini kazanacak yeni isimler ortaya çıkmalı. Gençlik sorunlarına vâkıf ve ortaya koyacağı çözüm yolları inandırıcı olmalı.
Bu işi başarabilecek donanımda yüzlerce isim var. Liderler, artistlerin, futbolcuların ya da eskimiş politikacıların peşinde koşacaklarına, onları siyasete çekmenin yollarını aramalılar. Gençlerin beklentisi bu yönde. Güvenilir, iş bilir yeni yüzler istiyorlar. Bizden hatırlatması.
TBMM Genel Kurulu'nda 17 ilde üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'da üniversite kuruldu.
Karaman'da "Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi", Ağrı'da "Ağrı Dağı Üniversitesi", Kilis'te "Kilis 7 Aralık Üniversitesi", Çankırı'da "Çankırı Karatekin Üniversitesi", Artvin'de "Artvin Çoruh Üniversitesi", Bitlis'te "Bitlis Eren Üniversitesi", Osmaniye'de "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi", Muş'ta "Muş Alparslan Üniversitesi", Mardin'de "Mardin Artuklu Üniversitesi" adıyla üniversite kurulurken, diğer yeni kurulan üniversiteler illerin ismini taşıyacak.
Peki iyi mi oldu yoksa kötü mü? Bu konudaki söylemler çok farklı. Benim bu konuya bakış açım da tartışılan görüşlerin çok ötesinde. Neler olduğunu yarın sizlerle paylaşacağız.
Özetin özeti: Konuşulacak o kadar çok iş varken, siyasiler nelerle zaman öldürüyorlar!..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kekliktepe.tr.cx
 
Gençlerin sorunları (2)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kekliktepe Köyü Forum :: Kekliktepe Genel :: Gençlik Nereye Gidiyor-
Buraya geçin: