Kekliktepe Köyü Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kekliktepe Köyü Forum

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI

2 posters
YazarMesaj
Mert
Üye
Üye

DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI Empty
MesajKonu: DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI   DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI EmptyPaz Nis. 06 2008, 18:19

Dişli çark hesaplama programı

Makine Mühendisleri için geliştirilmiş Excel formatında hazırlanmış güzel bir programdır...
Tavsiye ederim
emrah yardım
Karakartallar Yüksek Uçar
emrah yardım

Erkek
İş/Hobiler : öğrenci
Lakap : lakabı olmayan insan

MesajKonu: Geri: DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI   DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI EmptyPaz Nis. 06 2008, 18:29

mert abi sen makine mühendisimisin abi....auto cad biliyomusun peki
http://www.kekliktepe.tr.cx
Mert
Üye
Üye

MesajKonu: Geri: DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI   DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI EmptyPaz Nis. 06 2008, 18:47

Emrahçığım çıkmak üzereydimki yazını gördüm..

Evet..Makine Mühendisiyim

AR-GE mühendisliği yada tasarım denen olay CAD/CAM/CAE nin birleşimden meydana gelir..

CAD: Bilgisayar destekli katı modelleme
CAM: Cnc kodlarını çıkarmaya yönelik programlar
CAE: Sonlu elemanlar yöntemi "FEA" kullanılarak ,Gerilim ,mukavemet gibi değerlerin anlaşılmasını sağlayan programlardır..

CAD bazında...

-AutoCAD programı ilk öğrendiğim programdı R10-2000-2004 ve en son 2006 ya güncelledim

-Solidworks 2000-2005 programlarını 2 senden fazladır kullanıyorum şu an ise 2007 versiyonunu kullanıyorum

-CATIA V5 programınıda 3 seneden fazladır kullanıyorum şu an elimdeki R16 versiyonu

CAM Bazında:

-CATIA nın içindeki CAM modülünü
ve
-MasterCAM X2 programını kullanıyorum (Bu programın kursunu işyeri vermişti)

CAE bazında ekslikliğim kaldı
onuda ANSYS yada NASTRAN ile kapatmayı düşünüyorum...şimdilik Soldiworks içindeki Cosmoworks ile Analiz yapıyorum

Makine Mühendisliğinde iyi bir kariyer yapmak için En azından bir CAD /Cam programını iyi bilmek gerekiyor...bunları okuldayken öğrenemek daha iyi olur tabiki..

Sana bu programların dökümanlarını bulabileceğin adresler verebilirim

www.muhendisim.net
www.forum1923.com

gibi sitelere üye olmanı tavsiye derim..
emrah yardım
emrah yardım

Erkek

MesajKonu: Geri: DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI   DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI EmptyPaz Nis. 06 2008, 19:13

mert abi bizde şimdilik:autocad ve bilgisayar programlama görüyoruz.ama autocad 2000 ne yazıkki peki bu autocad 2000 ile 2007 arasındaki farklar nedir.vede fortran ı bilirmisin abi bilgisayar programlama dersi..
Mert
Üye
Üye

MesajKonu: Geri: DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI   DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI EmptyÇarş. Nis. 09 2008, 21:31

AutoCAD Release düzeninden yani R10-13-14 den sonra 2000-2002 gibi versiyonlarında Arayüzde dahil bir çok yenilik yaptı ama AutoCAD'in 2000 versiyonuyla 2006 versyionu arasında çok büyük farklılıklar yok(ben 2006 kullandığımdan 2007 deki yenilikleri incelemeye fırsatım olmadı)

Okulda 2000 versiyonunu gösterselerde , programın 2006 yada 2007 demosundan bile aradaki farklılığı kapatabilirsin..

Yukarıda verdiğim 2 forum adresinde sana lazım olacak hemen hemen tüm dökümanları kolaylıkla bulabilirsin..

Fortrana gelince, Bilgisayar programlama dili olması bakımından çizim programlarından ayrılıyor biz okulda BASIC görmüştük aslına bakarsan pekde faydasını gördüm diyemem..

Mühendislik programlarından sana önerim

-Solidworks
-MasterCam
ve
ANSYS tir...

Bunları öğrenirsen Gerek iş bulmada gerekse Kariyer olarak fazlaca bir zorluk çekmezsin..
emrah yardım
emrah yardım

Erkek

MesajKonu: Geri: DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI   DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI EmptyÇarş. Nis. 09 2008, 21:57

doğru diyonda mert abi autocad 2007 ye baktım komutlar bayağı bir karışık o da var bende..fortrana gelince zevkli ama ne işimize yarayacak pek anlamadım heralde formül çıkaracaz o sayde mesela transformatörün verimi gibi,bir nesnenin alan hacim hesabı gibi şeyler...solid work ü duydum ama tabi bunlara da başlayacam merakım var gerçekten

DİŞLİ ÇARK HESAPLAMA PROGRAMI
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» oks puan hesaplama